08-10-07

Bevruchten en faciliteren ...

Ik heb al gedacht dat ik meer een facilitator ben dan een organisator. En meer een inspirator dan een leider (sometimes I wish I were...).

'Bevruchtingswerk' is mijn ding. Ik bedoel ermee: verbanden leggen, die tot nieuwe zaken leiden. Ik ben niet de man van grote theorieën, langdurige projecten, al heb ik twintig jaar Amnesty en meer dan vijfiten jaar Pax-Christiwerk achter de rug. Een lange adem heb ik in bepaalde opzichten toch.

 Nee, ik ben eerder - hopelijk - de man die een creatieve  inpuls geeft, waardoor nieuwe dingen gebeuren, waardoor dezelfde dingen anders gebeuren, waardoor dingen in een nieuw licht komen te staan. Daarin steekt vermoedelijk mijn kracht.

Nu, het komt allemaal vanzelf. En het kan al eens diffuus lijken. Ik ben bezig met woorden (voordracht op 26 okt.), met creativiteit, niet enkel met woorden (op 27 okt.), een leesgroep (vanaf begin nov.),  maar ook met vertalingen, correcties, journalistiek. En zodoende kom ik dan mooie citaten tegen, die ik dan zou willen uitgeven, of columns, enz. ...

Tja, leuk op zich. En altijd weer: bevruchtend proberen te werken door samen te brengen en te faciliteren, in de zin van 'faciliteiten creëren'.  

 

 

12:53 Gepost door JanG in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ziet! Ben net een halfuurtje thuis en heb je toch al gevonden na 1 x googlelen (of hoe schrijf je dat?)
Keep up the good work & tot gauw!

DD

Gepost door: DirkD | 14-10-07

De commentaren zijn gesloten.